Maria Holm blev kåret som kampens Silkeborg-Voel-spiller.

Viborg kunne med en sejr over Silkeborg-Voel lægge afstand til hjemmeholdet i tabellen, og der var forskel på de to hold i opgøret mandag aften.
Gæsterne vandt komfortabelt med 22-32, og hjemmeholdet var reelt aldrig i nærheden af at kunne true gæsterne.
Starten blev svær for Silkeborg-Voel, der havde besvær med at holde den stærke Viborg-bagspiller Christina Pedersen fra fadet. Hun scorede tre hurtige mål, inden de sidste tilskuere var på plads. Ialt nåede hun op på seks mål før pausen.
Silkeborg-Voel slap nådigt fra at være to spillere i undertal ved stillingen 3-4, da det kun lykkedes Viborg at score en gang i overtal. Da det så værst ud i første halvleg ved stillingen 6-12 lykkedes det hjemmeholdet at reducere tre gange til 9-12.
Der var et lille håb, men det blev hurtigt skudt ned fra starten af anden halvleg, hvor forskellen hurtigt blev på seks mål, og den blev aldrig mindre.
Træner Peter Schilling Laursen var da også ærgerlig over det store nederlag.
” Jeg havde håbet på en mere lige kamp, men vi fik løbet for lidt. Vi tabte med seks mål til både Esbjerg og Ikast, men vi var for søde defensivt i dag. Vi møder Viborg om 14 dage i Santander Cup, men det er ikke noget, vi tænker på nu. Det gælder nu kampen på fredag ude mod Aalborg, der er kommet op med masser af gejst. De spillede en tæt kamp mod Viborg, men vi må prøve at matche dem på gejst og energi,” siger Peter Schilling Laursen.
Viborg brændte to straffekast på Anna Veng i første halvleg. Hun blev da også valgt som kampens højdespringer. Hendes redningsprocent var på 31.
” Jeg var godt tilpas med straffekastene, og jeg havde hænderne på to andre. Men vi kæmpede imod mange ting hele vejen rundt. Men selvfølgelig cadeau til Viborg,” siger Anna Veng.
Kampens spiller hos Silkeborg-Voel blev Maria Holm, og hos Viborg blev det målvogter Louise Bak Hansen, der stod med 39 i redningsprocent.
Natasja Andreasen kom til skade med sin højre albue, og sad uden for hele anden halvleg.

Kvindeligaen:
Silkeborg-Voel – Viborg 22-32  (10-14)
Målscorere:
Silkeborg-Voel: Karen Klokker 4, Maria Holm 3, Thea Rasmussen 3, Isabella Poulsen 2, Sara Madsen 2, Maja Edling 2, Marigona Hajdari 2, Andrea West Bendtsen 2, Maja Laursen 1, Laura Galle 1
Viborg HK: Christina Pedersen 9, Sara Hald 7, Jana Mittun 4, Marielle Martinsen 3, Henriette Hansen 3, Camilla Degn 2, Alberte Simonsen 1, Laura Thestrup 1, Clara Bro Veilgaard 1, Louise Søndergaard 1,
Udvisninger: Thilde Frandsen, Andrea West Bendtsen, Karen Klokker, Silkeborg-Voel
Sara Hald, Sara Hald, Marielle Martinsen
Stillinger undervejs: 1-3, 3-7, 4-7, 4-9, 5-9, 6-12,9-12, 10-13, 10-14, 10-16, 12-19, 13-21, 15-25, 17-28, 19-32, 22-32