Silkeborg-Voels nye højre fløj Lea Hansen har allerede vist sin klasse i debut’en mod København, i de første EHF-kampe og på U18-holdet. Der er helt sikkert mere i vente

Af Jens I. Rasmussen

– Mine ambitioner?, siger Lea Hansen og smager lidt på ordet.
Hun har netop trænet med Liga-holdet i JYSK arena og sætter sig, mens hun krænger træningsdragten på.
– Det ved jeg såmænd ikke. Jeg tager det bare, som det kommer her i Silkeborg-Voel. Jeg håber, jeg får det bedste ud af det. Så må jeg se, hvor langt det bringer mig. Jeg har ikke sat nogle faste mål for, hvad jeg gerne vil. Der skal ikke være noget stress, siger Lea Hansen med et afvæbnende smil.

18-årige Lea Hansen er ny i denne sæson i Silkeborg-Voel, hvor hun spiller og træner med både Liga-holdet og klubbens ambitiøse U-18-hold. Hun er hentet til Silkeborg-Voel som backup for Louise Lyksborg, og Lea Hansen er her først og fremmest for at lære.

– Jeg håber, der bliver et godt samspil imellem U18 og Liga-holdet. Det er fedt at kunne være med begge steder. Vores U-18-hold kan nå langt. Det tror jeg på. Der er et godt træningsmiljø, og det var noget nyt, der blev startet op, og så er vejen op til Liga-holdet ikke så lang. Træningen er forskellig, og selv om jeg ikke er nervøs på Liga-holdet, kan man bedre slå sig løs på U18-holdet, siger Lea Hansen.

Hun har dog i den grad slået sig løs på Liga-holdet, da hun debuterede med tre mål mod København og scorede henholdsvis 10 og syv mål i de to EHF-kampe mod Latsia Nicosoa fra Cypern.

Hvad driver dig til at spille håndbold?

– Det er sjovt at være med til, og der sker noget. Der er det sociale omkring det, som betyder meget for mig, siger Lea Hansen.

Hun begyndte med at spille håndbold allerede som fem-årig i klubben SC Saxburg helt nede ved den dansk-tyske grænse. Hun begyndte, fordi det gjorde alle andre på det tidspunkt i byen. Som U14-spiller kom hun til Rødekro, der havde et samarbejde med efterskolen SINES, der er kendt for sin udvikling af håndboldspillere.

Derfra kom hun til Sønderjyske, som hun skrev en ungdomskontrakt med allerede som 16-årig for sæsonen 2015-2016. Året efter flyttede hun til SK Aarhus, hvor det blev til en enkelt sæson.
– Jeg bor fortsat i Aarhus, hvor jeg går på gymnasiet i 3g. Jeg er Team Danmark-elev, men jeg regner alligevel med at gøre gymnasiet færdig på tre år, siger Lea Hansen.

Hvis ikke Silkeborg-Voels nye raket på højre fløj var blevet håndboldspiller, var hun måske blevet dressurrytter.

– Jeg kommer ud af en hestefamilie ude på landet, og jeg har selv haft hest. Jeg trænede seks dage om uge, så jeg kunne godt være blevet dressurrytter. Men hestesport er dyrt, siger Lea Hansen.
Om hun kommer til at leve af at spille håndbold, forholder hun sig ikke til på det her tidspunkt i sit unge liv.

Træner tror på talentet

Cheftræner i Silkeborg-Voel Jakob Andreasen ser et meget stort potentiale i sin nye højre fløj.

– Lea har en god højde og er fysisk godt udviklet i forhold til sin alder. Vi ser naturligvis på hendes talent, men også på, hvordan hun er som person. Det gælder også den indstilling, som  hun har til at ville være den bedste. Hun kan nå rigtig langt, hvis hun undgår skader, siger Jakob Andreasen.

Lea Hansen har et ret afslappet forhold til landshold og karriere, men det skal man ikke lade sig narre af.

– Hun har sikkert de drømme, men hun ved bare, at der skal rigtig meget hårdt arbejde til for at nå dertil. Det er også noget af det, der tiltaler os. Hun vil det her, men hun er afbalanceret og fornuftig og har styr på sine ting. Hun er her, fordi det er et godt ”ægteskab”, og hun kan udvikle sig, og vi kan udvikle os sammen med hende, siger Jakob Andreasen.
Han ser store perspektiver for Lea Hansen i Silkeborg-Voel i de kommende år.

– Vi har en lang kontrakt med hende på tre år, så vi kan lave et langt perspektiv, og vi kan tage hende ud, hvis hun får problemer med ryggen, som hun har haft. Det er ikke kun Leon Henriksen og jeg, der ser på hende. Det gør Thomas Høst og Thomas Harlev også på U18-holdet, og der er hele Elite Silkeborg, der bakker hende op. Vi er mange omkring hendes udvikling, og det er en god situation for hende. Hun kan nå langt, men lige nu drejer det sig om at få hende til at træne mere og på et højere niveau, siger Jakob Andreasen.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com